Search
  • Gamification, Applied Gaming & Bordspel-Design
  • “Spelen is een bezigheid die men niet ernstig genoeg kan nemen”
Search Menu

Gamification

Mensen zijn spelende wezens. Homo Ludens, zoals Johan Huizinga dat noemde. Maar dat vergeten we nogal eens. Zonde, want spelen motiveert en geeft ons een goed gevoel.

Gamification is een breed begrip dat te pas en te onpas wordt gebruikt. Als het woord ‘Gamification’ valt, is dat eigenlijk altijd om de­zelfde reden: we zitten met iets in onze maag dat niet erg leuk is. Het voelt wat saai en stroef aan. Dat moet toch an­ders kunnen? En dan komt Gamification op tafel. Gamification als sausje om het grauwe leuker te maken. En dat werkt.

Maar wat is Gamification? Er zijn verschil­lende manieren om Gamification te defi­niëren. Vaak wordt er gekeken naar de buitenkant en wordt Gamification omschre­ven als ‘het introduceren van spelelemen­ten in een niet-speelse context’. Maar je kunt het ook zien als een speelse vorm van gedragsbeïnvloeding, bedoeld om mensen te motiveren.

Gamification is geen silver bullet; het is geen kant-en-klare oplossing voor alle problemen. Gamification is een manier van denken. Wij kunnen daarbij helpen.

Gamification met Spel in Bedrijf

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Wij kennen de praktijk. Onze ruime ervaring in allerlei soorten organisaties is een belangrijk instrument. Zo herkennen wij snel de problemen waarvoor u staat. Niet elk probleem vraagt om dezelfde oplossing. En spellen en spelen zijn er in vele soorten in maten. Wij begrijpen dat uw klanten misschien niet meteen zitten te wachten op een spelletje ganzenbord.

Het begint bij uw product, dienst of proces. Dat moet aantrekkelijker. Samen gaan we op zoek naar manieren om dat te bereiken. Soms zijn dat simpele aanpassingen, soms hele nieuwe vormen. Die aanpassingen doen we stapsgewijs en doelgericht. Wij geloven in veel tussentijds evalueren en testen. Dat geeft veel kansen tot bijsturen. Zo raak je niet verdwaald in eindeloze projectdocumenten.

Praten kan nooit kwaad

Eens van gedachten wisselen?

Is uw interesse gewekt? Of zou u graag eens met ons van gedachten wisselen over een specifieke casus? We hebben altijd tijd. Dus bel of mail gerust even. Wij houden kantoor in Nijmegen en hebben altijd zin in een kop koffie en een leuk gesprek.

E-mail ons Bel ons