Search
  • Gamification, Applied Gaming & Bordspel-Design
  • “Spelen is een bezigheid die men niet ernstig genoeg kan nemen”
Search Menu

Bloedstollend spel gepresenteerd

Vandaag is op het 4e multidisciplinaire symposium van de Hemofilie­behandel­centra van Nijmegen, Eindhoven en Maastricht (HBC NEM) het Bloedstollend Spel gepresenteerd. Vormgeving en productie nam Spel in Bedrijf voor zijn rekening.

Het spel is in opdracht van HBC NEM ontwikkeld door het REshape Center van het Radboudumc. Bedenker van het spel is Barend Heeren. Het spel is een spin-off van een app die is ontwikkeld om beter te leren begrijpen hoe de zeer kostbare medicatie ter behandeling van Hemofilie ingezet kan worden.

Spel in Bedrijf is door REshape gevraagd de vormgeving en productie van het spel te verzorgen. Onder leiding van Barend Heeren was het concept voor het spel al grotendeels uitgewerkt. Om het spel voor een redelijk budget te kunnen produceren was er echter behoefte aan externe expertise. Die konden wij leveren.

Uiteindelijk is Bloedstollend Spel een kaartspel voor 1 tot 6 personen geworden. Elk doosje bevat de benodigdheden voor één speler. Die ontwerpkeuze hielp de kosten laag te houden. Bovendien: het spel is ook prima solo te spelen.

Het spel heeft inmiddels zijn eigen vermelding op BoardGameGeek, maar is nochthans niet in de handel verkrijgbaar.

Leave a Comment

Required fields are marked *.